Kohtaamisia

Maahenki ja Musta taide 2014

”Eläin on syvällä ihmisessä. Meille on koko olemassaolomme ajan ollut tärkeää tarkkailla muita lajeja mahdollisina saaliina, vaarallisina petoina, lukeaksemme ympäristön tapahtumia tai ottaaksemme oppia. Monet merkittävät keksinnöt on tehty eläimiä tarkkailemalla ja niiden erityispiirteitä tutkimalla – eläimet ovat kiinteä osa lajimme kehitystä.

Meissä elää halu tarkkailla eläimiä. Halu ymmärtää ja katsoa ihaillen, tehdä kuvia. Ihminen on tehnyt eläinkuvia yli kolmenkymmenen vuosituhannen ajan. Maalannut, uurtanut, hakannut, veistänyt, muovaillut… Luoliin, kallioihin, saveen, luihin ja sarviin, puuhun, nahkaan, ihoon… Kuvia jotka kumpuavat suuresta kunnioituksesta ja eläinten symbolisesta merkityksestä elämässämme.”

Ruotsalaisen valokuvaajan Mats Anderssonin kanssa tehty projekti keskittyi nimensä mukaisesti eläinten kohtaamiseen. Ne kohtaavat toisiaan ja me kohtaamme niitä niin fyysisesti kuin henkiselläkin tasolla.

Projektista syntyi valokuvateos sekä -näyttely. Ruotsinkielinen Möten ja englanninkielinen Encounters ovat tekijöiden kustantamia.

Osta omaksi

Kirjat tilattavissa osoitteesta heikki.willamo@gmail.com